Film Nebeští jezdci - herci - Jana Sedlmajerová - příslušnice WAAF
Jana Sedlmajerová, která ve filmu hrála příslušnici WAAF, vycházející z jedné letišní budovy, se k této roli dostala díky dřívější spolupráci s Jindřichem Polákem. Jak říká, tato role byla vůbec tou nejmenší. Ale neměla důvod ji odmítat - s Jindřichem Polákem se jí vždy dobře pracovalo a přátelily se i jejich rodiny. Snad i proto, že její role byla opravdu malá a od natáčení uplynuly už desítky let, si na jeho podrobnosti nevzpomíná.
O svém profesním životě Jana Sedlmajerová říká: "Jako sedmnáctiletá studentka grafické školy jsem byla o prázdninách na praxi na Barrandově. Dělala jsem pomocnou fotografku panu Stránskému a tehdy si mne všimnul režisér Jireš, který mi dal roli ve filmu Křik. Pracovala jsem také jako fotomodelka (pro fotografy Krammera, Hejduka, Bezděka a další). Když jsem dokončila školu, už se o mně jako o herečce vědělo - díky tomu jsem hrála například v Ukradené vzducholodi. Pro mne bylo spojení mé práce výtvarnice s natáčením ideální - zatímco v rámci své běžné práce jsem seděla, při natáčení jsem naopak byla neustále v pohybu. Od roku 1976 jsem byla na volné noze - věnovala jsem se užité a propagační grafice. Od roku 1990 jsem začala malovat a od stejné doby se věnuji své aktuální činnosti, která je spojena s esoterikou. V začátcích jsem měla prezentace na výstavách a poskytovala jsem soukromé terapie. Protože mne esoterika velmi zaujala, absolvovala jsem dostupné kursy a nyní už pořádám semináře sama."

Filmografie Jany Sedlmajerové:
1982 Malý pitaval z velkého města
1977 Adéla ještě nevečeřela, Vítězný lid
1976 Paleta lásky
1974 Muž z Londýna
1973 Hroch, Noc na Karlštejně, Známost sestry Aleny
1972 Duhový luk, Morgiana, Pan Tau to zařídí, Pan Tau v cirkusu, Půlnoční kolona, Slečna Golem
1971 Petrolejové lampy, Rozsudek, Svět otevřený náhodám
1970 Pane, vy jste vdova!, Pan Tau a Claudie
1969 Hvězda, Pan Tau, Po stopách krve, Světáci, Zabil jsem Einsteina, pánové...
1968 Hříšní lidé města pražského, Nebeští jezdci
1967 Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky
1966 Poslední růže od Casanovy, Ukradená vzducholoď
1965 Alibi na vodě

S aktuální činností Jany Sedlmajerové se můžete seznámit zde - www.sedlmajerova.cz.

Film Nebeští jezdci - herci - Jana Sedlmajerová - příslušnice WAAF